Eläimet Kesä Loma Luonto Pihamaa Suku

Telttaretki takapihalla

20/07/2016

_B1B6859

Tällä viikolla on tapahtunut ainakin kaksi merkittävää asiaa: lähdin kesälomamatkalle Sysmään ja ostin ensimmäinen ikioman teltan.

Loma on vain muodollinen termi, käytännössä teen Sysmässä töitä ihan yhtä lailla kuin kotona Torpalla. Lisäksi hoidan siskon maatilalla lehmien iltapuuhat ja huolehdin vuokramökkiasioista, kun itse talolliset lähtivät harvinaiselle (ja lyhyelle) omalle vuosilomalleen eksoottiseen Muumimaailmaan.

_B1B6878-HDR

Mutta kun lomalla ollaan niin pitäähän täällä tehdä vähän lomajuttuja. Kerran olen jo kokeillut riippumatossa makoilua, ja tänään pystytin uuden kupolitelttani takapihalle. Maisema on kohti ylväänä keinahtelevaa viljapeltoa ja naapurin lehmiä, teltan alla on käpyjä ja teltan päällä nuoret västäräkit harjoittelevat syöksylentoja. Puitteet ovat siis sen verran mainiot, että päätin jäädä telttaan yöksi.

_B1B6940

Toki välissä piti lähteä käymään navetalla ja purkaa vähän kuvia tietokoneelle. Teltassa odottaa jo uusi makuupussi sekä varmuuden vuoksi vielä Star Wars -huopa. Se tulee käyttöön joko minulle tai teräväkyntiselle kissalle nimeltä Viiru (alan epäillä, että nimi ei tulekaan turkin harmaista raidoista vaan jäljistä, joita kissa jättää iholleni).

Talon koira Remu otti heti paikkansa teltan edustalla myyränvahtina, ihan kuin se olisi tiennyt että niin kuuluu olla.

Omat kanat ja lampaat ovat vielä pari päivää äitini huollettavana Torpalla. Toinen isoista lampaista oli jo tänään murtautunut laitumelta pihan puolelle, toinen nilkuttaa ja se yksi kana alkoi sittenkin hautoa. Muuten siellä sujuu kuulemma ihan mukavasti.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus