Ruoka Sisustus Sisustuslehdet

Runebergintorttu ja retrosisustus

05/02/2017

runebergin-torttu

Eilen suuressa talossa syötiin vielä joulutorttuja, mutta tänään synkattiin satokausikalenteria ja otettiin iltateen seuraksi runebergintortut. Vahva suositus Elosen tortuille – oikein hyvää. Ei maistu liikaa punssille, siitä bonuspiste.

runebergintorttu

Suuri talo on sisustukseltaan jotain sellaista, mitä brittiläinen sisustuslehti kuvailisi hienosti termillä eclectic style. Glorian Koti saattaisi muotoilla että kerroksellinen sisustustyyli.

Kaikki vuosikymmenet on täällä edustettuina 1930-luvulta 1990-luvun alkuun, jonka jälkeen ei tälle sisustuksen c-kasetille ole enää mahtunutkaan enää uusia vuosilukuja.

Vaan eipä haittaa: juuri nyt suurinta huutoa ovat 60-luvun retrokalusteet. Ja kas – makuuhuoneessani sattuu olemaan täydellinen, aito  60-luvun nurkkaus kirjahyllyineen ja nojatuoleineen.

hymytyttopatsas

Kun olen näiden eri vuosikymmenien muoti-ilmiöiden keskellä kasvanut ja elänyt, en ehkä osaa ihan jokaista sisustuksellista yksityiskohtaa arvostaa niin kuin pitäisi.

Kirjahyllynkin haluaisin heivata naapurin ohrapeltoon ja kantaa mieluummin tilalle vaikka 90-luvun valkoisen lastulevykaapin. Se kun on a) valkoinen ja b) kätevämpi säilytyskaluste kuin kiikkerä avohyllystö, jonka kissat jonain yönä saavat luultavasti kumoon.

Mutta ehkä nyt leikin muotihipsteriä ja nautin siitä, että huoneeni on juuri nyt trendikäs ja pop.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus