Design Keski-Suomi Matkailu Vaatteita

Koto, Ruoko ja Kaiko, uusia kavereita

12/10/2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässäpä teille vinkki Jyväskylän kaupunkivisiittiä varten! Koto Designmarket, oman määritelmänsä mukaan ”designmerkkien kyläkauppias Jyväskylän sydämessä”.

Jyväskylä on tätä nykyä minulle se lähin isompi kaupunki johon mennään jos tarvitaan jotain mitä Joutsasta ei saa. Ja onhan se toki joskus ihan kiva istua kivassa kahvilassa, syödä jätskiä kävelykadun varrella tai mennä vaikka kangaskauppaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kauppakeskus Seppä avattiin Seppälän alueelle, mietin miten keskusta jaksaa pitää pintansa. Ketjuliikkeet tuntuvatkin minun mielestäni panostavan nyt Sepän myymälöihin enemmän, mutta onhan täällä kaupungin ytimessäkin onneksi vielä nähtävää. Kuten nyt tämä Koto Designmarket, josta ostin pari uutta kaveria kotiin: Kaiko ja Ruoko Design, kotimaisia vaatemerkkejä molemmat.

Kaikon vihreä Wild Dots -mekko on ylimmässä kuvassa; se toi ihan ensinnä mieleen mummoni suosimat kuosikankaat, mutta yhtäkkiä mekko olikin Essin kannustuksesta (kiitos myös kuvan otosta!) minun päälläni ja sitten jo huomasin ostaneeni sen itselle. Tässä alla on puolestaan keskisuomalaisen Ruoko Designin teepaita.

Ruoko Design Torpan Tytto

Koto on täynnä eri vaatebrändejä, sisustustuotteita, koruja ja laukkuja. Kotokulmassa voi istahtaa myös juomaan kupin kahvia tai teetä. Tuotteet ovat kaikki vastuullisesti tuotettuja ja siten ihan hyvä valinta, jos shoppailla haluaa/tarvitsee. Omalle porukalle voi halutessaan varata private shopping -illan myymälään. Olipa ihan mainio paikka, suositus tälle!

Ja koska pääsin täällä käymään osana Visit Jyväskylän Ihannaiset-retkeä, saatiin vielä alennus jaettavaksi blogin lukijoille: www.kotodesignmarket.fi -verkkokaupasta 15.10.2019 saakka 10% alea kaikista normaalihintaisista tuotteista, kun kirjoitat tilauksen oheen koodin IHANNAISET10. Minimitilaus 20€, tarjouksen voi hyödyntää myös jos tilaat tuotteen verkkokaupasta ja noudat liikkeestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Ja jos joku näitä alekoodeja miettii – minä saan tällaisen koodin vinkkaamisesta itselleni hyvän mielen. Käyttäkää siis ihmeessä pian hyväksi ennen kuin koodi vanhenee)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Retkemme Jyväskylässä jatkoi Kotossa nautitun teekupillisen ääreltä Frans & Sandra Bistroon, joka osoittautuikin ihan tosihyväksi lounaspaikaksi. Rennon ja fiinin välimaastoisesta bistrosisustuksesta erityismaininta! Myskikurpitsakeitto oli erinomaista, siitä kiitosta myös.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltapäivällä jatkoimme kierrosta Puttipajaan, jyväskyläläiseen kynttilätehtaaseen jossa on kynttilöitä tehty käsityönä jo yli 40 vuotta. Torpan Tytön lempparijuttuja syksyssä ovat kynttilät, ja nytkin ostin muutaman kotiin. Lahjaksi ja testattavaksi sain lisäksi kauniin läpikuultavan oliivivaha-kynttilän, joka on uusinta uutta – Puttipaja valmistaa näitä vegaanisia Oliva-kynttilöitä ensimmäisenä Suomessa.

Osoite on muuten muuttunut: Puttipajan upea liiketila Vaajakosken Naissaaressa on vaihtunut nyt tehtaanmyymälään Talsanniementielle, tosin ihan lähelle edellistä sijaintia. Nykyisellään putiikki on aiempaa pienempi, mutta samat tuotteet täältä löytyy edelleen. Kannattaa piipahtaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos Visit Jyväskylä vielä tästäkin kierroksesta, ja kiitos matkaseurasta Ihannaiset bloggaajat: Katja/Optimismia ja energiaa, Maarit/Pää pilvissä, Marika/Teehetkien koti, Minna/Tyttö sinä olet vahva, Essi/Piece by Piece. Ja oppaamme Emmi! 🙂

* Visit Jyväskylän järjestämä pr-matka *

 

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus