Torppa

Vuosi 2020 paketissa

29/12/2020
Punainen tupa Torpan Tyttö

Hei, pitkästä aikaa! Ihan ensiksi haluaisin kuulla, millaisena sinä koit sinun vuoden 2020? Oliko vuodessa uusia tuulia, uuden oppimista, suuria muutoksia, samaa vanhaa, entä mitä kivaa ja yllättävää? Näitä olisi kiinnostava kuulla. Ei ehkä niinkään, että miten on mennyt, ja sitten saa tyypillisen vastauksen että ”no ihan ookoosti vaikka olikin tää korona.”

Minulta mies kysyi, olenko ajatellut mitä haluaisin ensi vuodelta työssä. Listasin heti monta juttua mihin haluaisin tarttua vuoden 2021 aikana; asia on siis ollut jo mielessä. Eikä sinänsä ihme, sillä työ on minulle tärkeä osa elämää, ei pelkästään ”työajalla”. Vapaa-ajan toiveitakin osasin lisätä listan jatkoksi muutaman. Mutta ensin tämä kulunut vuosi:

Emalimukit Torpan Tyttö

Vuoden 2020 alku oli hieman väsähtänyt, kun edellisvuosi oli ollut haastava uusina asioineen ja muutoksineen. Olin juuri saanut Torpan Tytön verkkokaupan auki, ja vaikka en sitä silloin osannut ajatella, sekin taisi väsyttää. Kevään mittaan virkistyin ja vaikka koronatilanne vei hetkeksi työt alta, en sitä suuresti ehtinyt harmitella. Oli kerrankin aikaa leikata marjapensaat, opetella kasvattamaan vihanneksia siemenestä, tehdä pihasuunnitelmaa. Aikaa olla ulkoilmassa aamusta iltaan. (Vihanneksien kanssa en vieläkään hirveän hyvin onnistunut, mutta ensi vuonna sitten taas paremmin, näin uskon) Sain myös omat valokuvaamon nettisivut vihdoin ajan tasalle, kun oli aikaa tehdä sellaista ”ei-muka-niin-kiireellistä” työtä yritykseni parissa.

Nettisivut Ilona Savitie

Kesällä palasin työjuttuihin ja sosiaalinen elämäkin vilkastui. Aittaan tehty vierashuone majoitti useita kesävieraita, mistä olin erityisen iloinen. Vanha sauna/puutarhavaja oli toukokuun jättiurakka, ja sain sen myös tyhjennettyä vuosikymmenien ryönästä. Sami rakensi päätyyn upean (ja tukevan, toisin kuin edellinen joka oli itse tekemäni) kesäkanalan. Kukko ja kili -kotieläinpihan kanat ilahduttivat meitä kesän, kunnes rouvat palautettiin kotiin syksyn korvalla.

Navetan ja vierasmökin tyhjentäminen jäivät vielä ensi vuoteen, ja tyhjennyslistalle nousivat toiveikkaasti myös navetan vintti ja suuri lato. Katsotaan, mitkä kaikki näistä ehditään tyhjätä vuoden 2021 aikana… Vierasmökki on ainakin vahvasti kärkisijoilla, sillä se on nyt jo valmiiksi melkein tyhjä 😀

Kana kesäkana

Syyskuussa käytiin kuvaamassa karhuja Kuhmossa. Hurja ja hieno kokemus! Kesällä oli myös tehty retki Kotkaan ja Haminaan, joista etenkin Haminan keskusta sekä Kotkan merimuseo jäivät mieleen. Sillä reissulla yövyttiin kartanohotelli Karhulan hovissa, joka olisi kiinnostava nähdä muutaman vuoden päästä uudelleen. Veikkaan, että siitä kuoriutuu vielä hulppea luksushotelli, joskin se nytkin jo oli ihan mukava ja kiinnostava majoituspaikka.

Syksyn mittaan tein aika paljon töitä, sekä kirjoittamisen, kuvaamisen että verkkokaupan kanssa. Ja sitten alkoi joulusesonki, johon en ollut ihan edes osannut varautua: verkkokaupan kynttilöitä ja muita tuotteita meni ihanan paljon kaupaksi. Ensi vuodelle aikataulut ja tuotanto on ehkä helpompi suunnitella nyt etukäteen, kun vähän jo tiedän millainen joulun myyntikausi voi mahdollisesti olla. Nyt on kiva jo katsoa varovasti tulevaan, ja suunnitella tuotevalikoimaa taas astetta paremmaksi.

Mehiläisvahakynttilä Torpan Tyttö

Ensi vuoden suunnitelmia siis on, kuten alussa mainitsin. Ainakin haluaisin pistää vähän panoksia pitkän linjan haaveisiini: kirjan ja näyttelyn kokoamiseen. Mutta näistä ja muista lisää seuraavassa postauksessa.

PS. Olen viime aikoina (koko tämän vuoden ja vähän sitä ennenkin) panostanut enemmän Instagramiin, ja blogin päivittäminen on jäänyt taka-alalle. Monesti ajatuksissa on ollut kirjoittaa enemmän asioista tänne, mutta sitten palaan taas tutuksi käyneeseen rutiiniin ja julkaisen vain tiiviitä kuvapäivityksiä Instan puolella. Sieltä minut löytää @torpantytto.

Niin ja verkkokauppa www.torpantyttopuoti.com on myös Instassa, @torpantyttopuoti!

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus