Kansallispuisto Metsä Retkeily

Kansallispuisto naapurissa

27/05/2017

Reppu vintage

Ihan liian harvoin lähden käymään tuossa naapurissa, meidän omassa kansallispuistossa. Tänään oli hyvä päivä mennä, kun ihana ystäväni Anna-Maria tuli viikonloppukylään.

Pitkospuut

Ihan sinne laavulle ei löydetty mihin luulin olevamme menossa, mutta uusia, kauniita maisemia nähtiin silti monta. Ja miten hiljaista siellä metsässä ja suolla olikaan. Tykkäsin.

Kansallispuisto Leivonmaki

Vaikka unohdin eväät kotiin. Onneksi ei suuremmin eksytty.

Metsuripaita

Leivonmäen kansallispuisto, hieno retkikohde! Matkaa Torpalta puiston laidalle on 7 kilometriä, eli ei kovinkaan mahdoton päiväretkien kohde. Helppoja ja merkittyjä reittejä on useampia, maisemat kivoja ja laavuja tulentekopaikkoineen on useampia. Myös uimaan pääsee monessa paikassa. Erähenkisempi tietysti tekee retkensä umpimetsään tai kiertää jonkun suolammen omaa polkuaan, mutta silloin kannattaa vähän vilkaista karttaa ennen lähtöä.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

 • Vastaus pilke silmäkulmassa 28/05/2017 at 06:24

  Aika syksyiseltä näyttää kuvat? Täällä ei oikein viellä ole päässyt maistelemaan noita uusia koivun lehtiäkään. Mites kun olet tuollainen luontosyöppö, teetkö kuusenkerkkä uutetta, yskänlääkkeeksi?

  • Vastaus Ilona 28/05/2017 at 09:48

   Suolla on ihan eri värimaailma kuin täällä Torpan tiluksilla, täällä on kaikki mahdolliset vihreän sävyt vallanneet maiseman mutta kansallispuistossa on vähän hillitympää.
   Ja ei, en ole vielä testannut kuusenkerkkää, yskänlääkkeeksi tai muutenkaan. Vielä. Ehkä se on seuraavana testissä!

 • Vastaus Minna 30/05/2017 at 03:47

  Olette kyllä olleet ihan liki sitä laavua, jos tunnistan kuvista paikan oikein. Luupään lenkki on noin 3 km ja laavu on siinä reitin varrella. Voin lähteä sun kanssa tuonne joskus.

  • Vastaus Ilona 30/05/2017 at 07:53

   Joo, Anna-Marian kuva on tosiaan Luupään lenkiltä. Löydettiin kyllä se Harjujärven laavu, mutta sinne en ollut menossa 😀
   En siis enää muistanut, missä päin kansallispuistoa taannoin kävin, mutta selvästikään en tuossa Kirveslammen/Harjujärven tienoilla missä nyt pyörittiin. Täytyy kydyä siskolta, mikä se minun mielessäni ollut pikkulaavu mahtoi olla 🙂

  Jätä vastaus