Joulu Kierrätys

Kirje Joulupukille, sallittu myös aikuisille

08/12/2016

joulukoristeet-day-birger

Joka kolmas suomalainen ei koskaan kerro kumppanilleen, mitä toivoo joululahjaksi. Ja aika yllättävää – sen johdosta yli kolmannes kertoo saavansa lahjaksi jotain muuta kuin olisi toivonut. Mitä järkeä siinä on?

Sähköpostiini ilmestyy päivittäin mitä erikoisempia lehdistötiedotteita. Joululahjatoiveisiin liittyvä selvitys lähetettiin tänään. Kyselyyn on vastannut yli tuhat suomalaista, ja heistä joka kymmenes kertoi että ei koskaan kenellekään ikinä kerro, mitä oikeasti haluaisi lahjaksi jouluna. Sitten kun lahjaksi saadaan jotain turhaa ja ei-toivottua, se lahja säilytetään jossakin kaapin perukoilla. Ei heitetä pois, ei myydä eikä lahjoiteta eteenpäin. Koska eihän sitä nyt voi, lahjaksi saatua.

joulusisustus-varit

  • 40%:n mielestä on vaikeaa keksiä toiselle lahjaa
  • yli kolmannes ei tykkää yllätyksistä, vaan haluaisi sen lahjan mitä toivoi
  • vain 13% kysyy suoraan, mitä toinen toivoo lahjaksi
  • vain 15% kertoo aina joululahjatoiveensa
  • joka kymmenes ei kerro koskaan
  • joka neljäs ostaa mitä lystää, vaikka tietäisikin mitä toinen on toivonut
  • 61% sanoo, että lahja säilytetään vaikkei siitä tykkää (Lähde: Viestintätoimisto Riannon kyselytutkimus 2016)

Hyvät ihmiset: kirjoittakaa Joulupukille kirje niin saatte ehkä mitä tarvitsette, lahjan antaja kokee antavansa jotain millä on merkitystä, ja kaappeihin ei kerry täysin turhaa tavaraa. Maailma on täynnä tavaraa, mutta ekologisempaa on ostaa sellaista millä on oikeasti käyttöä.

Minä toivoin tänä vuonna lahjaksi villasukkia (tietty väri, malli ja mitta) ja riistakameraa. Sukat olen jo nähnyt ja sovittanutkin valmiiksi. Riistakameran kohtaloa jännitetään aattoon asti, mutta ainakin viesti lie mennyt yksien tonttujen mukana Korvatunturille.

Viime vuonna sain synttärilahjaksi uuden renkaan kottikärryihin, tänä kesänä ostin saamallani lahjakortilla kirveen, yhtenä vuonna sain lumikolan ja toisena jauhesammuttimen…

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus