Torppa Vaatteita

Uusi (ja suunnilleen kotimainen) pipo

02/01/2016

Photo 2.1.2016 22.22.38

Torpan Tyttö ei pääse ihan kokonaan irti turhamaisesta puolestaan, vaikka oman päivän asu -blogin lopetinkin jo vuosi sitten. Siispä Kamalan Tärkeää Asiaa uudesta piposta, olkaa hyvät.

Sain hiljattain lahjaksi kokonaisen matchy-match setin asusteita talvisäähän. Jouluna ahkerasti käyttämäni hopealurex-pipo ja thinsulate-tumput menivät pyykkiin (vietin liian pitkään eilen navetassa lässyttämässä pienille vasikoille, minkä seurauksena kaikki vaatteet menivät saman tien pesuun), ja otin hyllystä ensimmäiset käsiin sattuvat tilalle.

Ja kas: olin jo unohtanut, että hyllyssä odotti ihan uusi asukokonaisuus. Nyt ovat siis käytössä hienot kultakimalteiset pipo, lapaset ja kaulahuivi. Paras mahdollinen syy ottaa kasa kännykkäselfieitä!

PicMonkey Collage

Jostain syystä olin ajatellut, että nämä asusteet sopisivat hienosti hetkeen jolloin kiskon ikivanhat luistimeni pitkästä aikaa jalkaan, ja lähden sulavasti pyörähtelemään järven jäälle lapsuuskotini rannassa. Se kuvitelma saattaa toteutua pikemmin kuin arvasinkaan, sillä juuri nyt on ihan huikean tasainen jää järvellä, rapsakasti pakkasta ja luistimetkin löytyivät edellisen kaupunkiasuntoni kellarikomerosta, jossa olivat lojuneet unohdettuina jo jokusen vuoden. Sulavuus tuskin toteutuu, mutta muut osaset tuossa mielikuvassa kuitenkin.

Olin myös kovasti iloinen, aluksi, siitä että nuo asusteet ovat kotimaisen Luhdan valmistamat. Sitten kävin vähän lukemassa kaikkitietävää googlea, ja sain tietää että aika kaukana nuokin kintaat kudotaan. Kotimaisen talouselämän ja yrittäjyyden kannalta on minusta silti parempi, että käytän kotimaisen yrityksen tuotteita kuin vaikkapa naapurimaamme Ruotsin halpaketjujen vastaavia. Mutta onhan näissä aina omat ristiriitaisuutensa…

Suomalaisten tekstiilialan yritysten eettiseen puoleen voi tutustua tällä Eetti-sivustolla (mielenkiintoista luettavaa, kannattaa kurkata!)

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus