Talvi Torppa

Torpan lämmittäminen talvella

20/03/2016

_B1B9644blogi

Katselin juuri valokuvia kuluneen talven ajalta. Jouluaattona nurmi vihersi, järvi liplatti kauniisti ja joulutunnelma ulkosalla vaati pientä mielikuvituksen käyttöä. Muutama päivä myöhemmin maisemaan oli ilmestynyt huurre, jääkuori ja höyryävä hengitys.

Ja kun vuosi vaihtui, alkoi pakkanen.

Vähän jännityksellä odotan, milloin posti tuo tammikuun sähkölaskun. Torpassa on ympäri vuoden peruslämpö, jota ylläpitävät ilmalämpöpumppu ja 1-2 pientä sähköpatteria. Eteisessä on pikkuinen öljypatteri ja kylppärissä lattialämmitys… Ja kaikki syövät sähköä, varsinkin niinä tammikuun päivinä jolloin pakkaslukemat pyörivät -30 asteen tietämissä viikosta toiseen. Ja peruslämpöä on pakko ylläpitää, jotta vesiputket eivät jäädy. (No tokihan ne jäätyivät, heti loppiaisen jälkeisinä päivinä kun olin juuri lähtenyt Torpalta kaupunkiin)

85-vuotiaat uunit ja puuliesi olisivat niinäkin päivinä tulleet hyvään käyttöön lämmityksen avuksi, mutta tietenkin minun piti loppiaisena lähteä kaupunkiin ja jättää Torppa pakkasen ja sähkölämmityksen armoille.

Toivonkin tulevaan kesään hurjan paljon lämpöä ja leppeitä säätiloja, jotta voin silloin säästää sähköä oikein urakalla kylmän alkutalven vastapainoksi!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

  • Vastaus Plantation Boy 28/03/2016 at 20:54

    Oma tilastointini osoittaa, että sähkölämmittäjän vuoden sähkölaskusta yli puolet kertyy joulu-maaliskuussa ja tammikuun kulutus on yleensä suurin. Esimerkiksi tämän vuoden tammikuun (erityisen kylmä) kulutus mulla oli yhtä suuri kuin viime vuoden touko-syyskuun kulutus eli 5 kk:n kulutus! Joten ei sitä helteillä oikein voi sähköä säästää ja ei sitä helposti talteenkaan saa. :(. Eniten siis säästät kun olet kylmillä lämmittämässä torpan tulisijoja. 🙂 t. PB

  • Vastaus Ilona 29/03/2016 at 21:07

    Niinpä se menisi jos olisi järkevä tai jos tuollainen olisi käytännössä toteutettavissa 🙂

  • Jätä vastaus