Kesä Testissä

Kesäpostit kätevästi mökille… eiku

14/09/2016

_b1b3745web

Olisipa kätevää siirtää postit kesäksi suoraan mökille, mökkitien risteykseen omaan postilaatikkoon. Ainakin teoriassa.

Posti tarjoaa kyllä ilahduttavan hyviä palveluja postin siirtoon kesän ajaksi (Lomaposti). Määräaikainen postin edelleenlähetys onnistuu rinnakkaisosoitteeseen mihin vaan. Jos haluaa uuden postilaatikon vaikka mökin oveen, sekin onnistuu (Lähilaatikko). Hinta tietysti kasvaa sen mukaan, miten pitkä lenkki postinjakajalle tulee.

_b1b0084web

Testataan, ajattelin. Näin me sen koimme:

  1. Klikkaa ”Tilaa määräaikainen postin edelleenlähetys”
  2. Kirjaudu pankkitunnuksilla Postin palveluun.
  3. Luo rinnakkaisosoite haluamaasi paikkaan. Se on maksutonta ja sujuu helposti.
  4. Tilaa tarjous Lähilaatikko-palvelulle. Odota sähköpostia.
  5. Saat emailiin tarjouksen, jossa on kirjattuna sekä uuden postilaatikkopaikan perustamismaksu että palvelumaksu. Totea, että eipä ole ihan ilmaista. Hyväksy kuitenkin tarjous vastaamalla sähköpostiin.
  6. Ihmettele, kun postia ei ala kuulua, vaikka päiviä kuluu.
  7. Ota yhteyttä Postin asiakaspalveluun. Jonota ensin (maksulliseen) puhelinneuvontaan reilu puoli tuntia.
  8. Kuulet, että pitää vielä lisäksi tilata erikseen se ”Määräaikainen  postin edelleenlähetys”. Se on maksullinen.
  9. Kirjaudu uudelleen Postin palveluun, tilaa määräaikainen uudelleenlähetys ja nielaise kun lasket kaikki kustannukset yhteen. Hyväksy tilaus.
  10. Ihmettele, kun ei postia ala kuulua. Soita uudelleen asiakaspalveluun. Jonota maksulliseen palveluun reilu puoli tuntia.
  11. Kuulet, että Helsingin edelleenlähetyksissä on ollut ”vähän ruuhkaa” ja todennäköisesti parin viikon postisi ovat jossain Helsingin jakelukonttorin hyllyssä.
  12. Parin päivän kuluttua saat mökkipostilaatikkoosi paksun nipun laskuja ja paikallislehtiä.
  13. Kolmen kuukauden määräaikaisesta palvelusta on kulunut tässä vaiheessa reilut kolme viikkoa hukkaan.

Mitä maksoi? Tilasin Lähilaatikko-palvelun 3 kuukauden ajaksi mökille. Siitä ajasta kului ylimääräiseen säätöön ja postien odotteluun melkein kuukausi. Palvelu maksoi minulle kaikkiaan 81 euroa, plus ne pari pitkää puhelua jonottamisineen, joista kertyi puhelinlaskua ainakin 15 euroa. Yhteensä siis liki 100 euroa.

Ehkä edullisempaa olisi ollut vaan hakea ne postit kaupungista samalla kun kävin muutenkin siellä kesän mittaan säännöllisesti…

_b1b3731

Turha lienee mainita, että sitä suoraa asiakaspalvelun puhelinnumeroa on aika vaikea löytää. Se löytyy tältä sivulta (vaatii vielä erillisen klikkauksen)

Lopulta asiakaspalvelussa oli kuitenkin ystävällinen Raija P, joka (sen jälkeen kun olin hieman jupissut ylimääräisestä rahanmenosta) tarjoutui lähettämään postimerkkejä hyvityksenä henkisestä kivusta ja särystä. Sain 20 kpl ikimerkkejä. Kiitos Raija, merkit päätyvät kyllä käyttöön. Pieni vaiva Postille, minulle parempi mieli!

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus