Kukat Pihamaa Puutarha Torppa

Perennapuutarhan paikka?

16/09/2018

Samettikukka ruukussa

Jos olisi kaksi vaihtoehtoa kukkaistutuksille, kumman valitsisit?

A) Talon takana valmis, tasainen pellon laita, johon ei tarvitse muuta kuin vaikka heti huomenna kaivaa kukkapenkit ojoon ja perennat maahan odottamaan talvea

B) Aitan vieressä oleva pellonkulma, joka on kasvanut puolillensa parimetrisiä kuusia, välissä on isoja kiviä, yläpuolella kulkee vielä toistaiseksi torpan sähkölinja ja kasvuston perusteella maakin on vähäravinteista

Niin… Mutta kun haluaisin ne kukat tuohon torpan pihapuolelle, aitan viereen.

Olen jo mielessäni kuvittanut pihamaan silleen, että aitan vieressä olisi semmoinen soma kukkatarha. Sen keskellä sitten joutilaana kivettyä polkua maleksin, ihastelen pioneja ja ruusuja, ja perhosetkin ehkä siinä ilokseni lepattelevat. Ja aurinko paistaa tietysti koko kesän kauniisti. (Saatan vähän mielikuvitelmissani kaunistella arkirealismia)

Ruusupensas

Äitini ehdotti järki-ihmisenä, että ne kukat voisi istuttaa ihan siihen torpan pihaan, nurmikon reunaan. Minun ehdotelmani kun kuulostavat vähän työläiltä. Mutta kun sehän ei taas sovi ollenkaan minun ajatukseeni siitä, miten piha pitäisi sommitella. Ei, vaikka vaihtoehto ei olisi ehkä kovin hölmö sekään.

Pitää ehkä miettiä pari päivää. Voittaako järki vai estetiikka, hmmm…

Näissä kahdessa jälkimmäisessä kuvassa on muuten juurikin niitä kukkia, joita olisi tarkoitus siirtää äidin puutarhasta torpalle. Pitäkääpä peukkuja, että esimerkiksi noiden vanhojen perinnepionien jakaminen ja siirto onnistuu!

Pionit

Saatat pitää myös

2 Kommentit

  • Vastaus Pihla 21/09/2018 at 22:13

    Kunhan niitä kukkia olisi mukava ihailla vaikka ikkunasta. 🙂

    • Vastaus Ilona 04/10/2018 at 22:05

      Pihla, yhtenä päivänä testailin lapion kanssa eri paikkoja talon ympäriltä. Mikään ei oikein tuntunut hyvältä. Tänään sitten oli (mielestäni) viimeinen hetki, tartuin lapioon ja kaivoin äidin ruusupensaista kulman pois. Kolmesta eri lajikkeesta. Ja sitten kolmesta eri pionista. Ja päätyivät vähän eri paikkoihin, mietin vielä viime hetkille asti mihin kukin kukka päätyy. Huh, saapa nähdä onko niistä jotain jäljellä vielä ensi keväänä! 🙂

    Jätä vastaus