Maaseutu Matkailu

Varjolan tila, uuden ajan maaseutumatkailua

04/10/2019

Varjolan Tila Navettaravintola

* Visit Jyväskylän järjestämä pr-matka *
* Hyödynnä alennuskoodi! *

Maalaistyttönä kiinnostun aina, kun tulee puhe maaseutumatkailusta. Viimeistelty kokonaisuus ja eleetön estetiikka sytyttävät mielenkiintoni vielä isommin. Kun minulle hiljattain annettiin avain Riihihuvilan huoneistoon Varjolan tilalla Laukaassa, avasin oven ja nostin matkapakaasin eteiseen, totesin yhdellä vilkaisulla että tässä sitä nyt on. Tasokasta, uuden ajan maatilamatkailua luonnon helmassa.

Riihihuviloiden huoneet ovat uusia, hiljaisia ja pohjoismaisen kauniita, ilman turhaa kikkailua. Omalta terassilta näkee huojuvat männyt ja kuohuvan koskimaiseman, eikä liikenteen melu tänne asti yllä. Ravintolan parkkipaikalle on viiden minuutin kävelymatka, joten majoittujat saavat olla ylellisesti omassa rauhassaan. Tällainen paketti vastaa minusta ihan täydellisesti uuden ajan kysyntään.

Varjolan Tila Kuusaankoki

Matkailuyrittäjyys on ollut sydäntäni lähellä jo liki parikymmentä vuotta, vaikka en itse sen alan yrittäjä olekaan – ainakaan vielä. Opinnot kuljettivat aikanaan poikkitieteellisesti matkailun maailmoihin. Matkailuyrittäjyys ja erilaiset suomalaisten matkailuyrittäjien tarinat saivat minut jo silloin melkein kyyneliin; kaikki se työ ja uurastus sen eteen, että matkailija saisi rahansa vastineeksi matkallaan unohtumattomia elämyksiä ja enemmän.

Edelleen minussa liikahtaa, kun mietin yrittäjää joka kehittelee ja toteuttaa lomalaiselle elämyksiä, estetiikkaa ja timanttista palvelua. Varjolan tilalla koin sitä samaa palvelujen ja elämysten tarjoamista: ei vain liukuhihnalta majoitusta ja aamupalaa, vaan aitoja elämyksiä ja puhdasta luontoa, sekä viimeisteltyä hotellityyliä valkoisine pöytäliinoineen ja kristallilaseineen – ihan siellä Navettaravintolan perimmäisissä, kiviseinäisissä holveissa asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin viikonloppuretkellä muutaman muun bloggaajaleidin kanssa Jyväskylässä ja Laukaassa. Visit Jyväskylän järjestämällä IhanNaiset-reissulla tutustuttiin muutamaan matkailijalle sopivaan kohteeseen, ja muista kerron teille pian lisää. Nyt en oikein osaa muuta kuin huokaista uudestaan, kun katson näitä Varjolan tilan valokuvia.

Sillä jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin mielelläni jäänyt Orsi-huvilan huoneeseeni pidemmäksi aikaa. Jatkanut tunnelmointia villasukissa, juonut lisää teetä ja ihan vain ollut hiljaa. Sellaista hidasta, elvyttävää lomailua tuntuu minun kehoni syksyyn kaipaavan, ja sitä – monenlaisten ohjelmapalvelujen rinnalla – Varjolassa toden totta on tarjolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaisen ylityksen jälkeen lienee turha edes vakuutella enempää, kuinka Navettaravintolan illallinen sekä perjantai-illan savusauna porealtaineen olivat nekin viimeisen päälle hyvää elämystä. Veikkaanpa, että täällä saa helposti rahalleen vastinetta ja enemmänkin.

Mutta se ehkä paras juttu: saan vinkata teille alekoodin, jolla Varjolan tilan hemmottelupaketista saa 10% alennuksen. Hemmottelupaketti pitää sisällään upean savusaunan ja porealtaat, koskiseikkailun, ruokailut sekä majoituksen Riihisviitissä. Ilmoita varauksen yhteydessä koodi IHANNAISET. Niin oiva paikka syyslomaa, pikkujouluja tai perheviikonloppua varten! Käyttäkää ihmeessä hyväksi – eli tämän linkin kautta pääsee kurkkaamaan tarjousta.

Kiitos Varjola! Voi olla että tapaamme vielä uudestaan.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus