Luonto Pihamaa Torppa

Torpan kotieläimet

17/02/2013

lintulauta

Tämän talven suurinta hupia on ollut lintulauta. Aamiaisen ratoksi tosi-tv eli tipujen taukotupa ikkunan alla tarjoaakin jatkuvaa viihdettä. Ja siinä teekupin äärellä istuessa jaksaa aina ihmetellä, miten kauas kaupungissa kerrostalojen keskellä sitä ehtiikin luonnosta erkaantua.

Mielenkiintoa on pitänyt yllä myös lintujen lempiruoat: parin kuukauden aikana olen oppinut enemmän kuin koskaan ennen yhteensä, mitä kaikkea nämä tipit tykkäävät syödä. Rusinat esimerkiksi eivät ole, ennakkotiedoista poiketen, niille kovin houkuttelevia, eikä kauralyhde kelpaa kuin viimeisenä vaihtoehtona.

Hasselpähkinät menevät jos ei mitään muuta ole, mutta talipallot sen sijaan tuntuvat olevan aina vain jokaisen pihalinnun ikiklassikko. Ehkä se on niille kuin makaronilaatikko?

Tänään lounastamassa näkyi ainakin käpytikka, närhi, punatulkkupariskunta, tali- ja hömötiaiset sekä muutama sinitintti. Urpiaiset eivät käyneet tänään. Ehkä huomenna sitten niitäkin.

Saatat pitää myös

1 kommentti

  • Vastaus Herkkuja ystäville | Torpan Tyttö 03/01/2014 at 15:19

    […] vain, mahtavatko linnut olla samoja kuin viime talvena? Lajisto on kuitenkin ihan sama kuin edellistalvena. Tutut somat linnut, ja silloin tällöin myös […]

  • Jätä vastaus