Eläimet Kevät Luonto Pihamaa

Kevät ja tulva mökkitiellä

09/04/2016

_B1B0633 web

Metsän sulavat lumet, pihan pehmenevät painanteet, tulviva mökkitie. Kevät on tullut.

Pari vuotta sitten mökkitien puoliväliin uusittiin ojarumpu. Edellinen oli vanha ja lohkeili palasiksi, se kun oli jotain isän kierrätysviemäriputkea. Nyt oli tavoitteena saada vihdoin hyvä rumpu, kevättulvat kuriin ja mökkitielle paremmat oltavat rospuuton ajaksi.

Mitä vielä, uusi putki on keväisin ihan yhtä tukossa. Ei auttanut edes sulatusta varten rumpuun ujuttamani vesiletku – se kun on myös näitä torpan kierrätysmatskuja jostain 35 vuoden takaa ja nähtävästi reikäinen. Koska myös letku on umpijäässä.

Mutta ei se mitään, kevät on täällä ja kyllä se tulvakin ajastaan taas rauhoittuu. Ja soraa saa tielle lisää paikalliselta, tuleepa taas tuettua lähipalveluja jos tie menee tänä(kin) keväänä kovin heikkoon kuntoon.

Pihalla bongasin tänään kaksi hienoa lintulajia. Järripeippoja lintulaudan alla (en ole koskaan ennen nähnyt) ja joku uljaan näköinen haukka pellon keskellä pienen kuusen latvassa. Seinän takana vilistää ilmeisesti kokonainen hiiripesue. Kevät taitaa olla heilläkin siellä.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus