Pihamaa Remontti Sähkö Sisustus Torppa Valaistus

Pihavalot!

02/12/2015

_MG_3283web

En muistanut kertoa näistä aiemmin: sopivasti syntymäpäivien alla, elokuun alussa, torpan pihaan syttyivät ihan oikeat, sähköllä toimivat pihavalot!

Olin etsinyt sopivaa valaisinmallia pitkään, ihan kohtuuttoman pitkään, mutta onneksi olin nirso enkä huolinut mitä tahansa. Lopulta kesällä 2014 törmäsin näihin valoihin lamppukaupassa Jyväskylässä, ja vuotta myöhemmin kävin ostamassa niitä mukaani yhden ostoskärryllisen verran (no siis 4 kpl). Tein hyvän valinnan, nämä istuvat torppani tyyliin kuin olisivat olleet paikoillaan jo vuosikymmeniä. Sopivasti ruostuneen näköisiäkin.

Eikä kai tarvinne sanoa, miten hienolta tuntui sytyttää nämä uudet ja pitkään odotetut valot elokuisena iltana. Nauratti, ja vähän itketti, ja taas nauratti. Tunneskaala on sittemmin valoja sytyttäessä tasoittunut, alan ilmeisesti jo tottua.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

 • Vastaus Plantation Boy 03/12/2015 at 21:39

  Valaisimien sesonkia eletään. Hienot retrotyyppiset valaisimet sä ostit ja ihan hehkulangalla vielä. Jos on vain neljä valaisinta, niin eipä ole ylläpitokustannuskysymyskään, jos kohta ledejä nykyään suositaankin ja vielä ajastimilla, liiketunnistimilla jne. Sähkö se on kuitenkin suhteellisen halpaa. Talvi saisi tulla, mutta pitkät ennusteet kuten Accuweather povaavat ainakin Etelä-Suomeen + -asteita vielä yli kuukauden. Tulisi nyt Jouluksi ainakin vähän. t. Plantation Boy

  • Vastaus Ilona 13/12/2015 at 19:35

   Kiitos joo, tykkään valaisimista (ja lampuista) kovasti. Piha alkaa olla ihan hyvin valaistu varsinkin nyt joulukaudella, kun on lisänä jouluvaloja ja muita hilppeitä siellä täällä. 🙂

 • Vastaus Lamppuja, lamppuja 29/06/2016 at 22:01

  […] ei voine kieltää. Keittiön kattovalon raahasin Tukholmasta risteilyreissulla vuosia sitten, nämä hienot pihavalaisimet bongasin valaisinliikkeestä Jyväskylästä pitkän etsinnän jälkeen ja olen niin enemmän kuin […]

 • Jätä vastaus