Uuni-ihminen

_B1B6487

Minun keittiössäni täytyy olla toimiva, tehokas uuni. En viihtyisi asunnossa, jos sen keittiössä olisi vain liesi ja mikro. Sama pätee torpassa, jossa teen ison osan ruoasta juurikin (sähkö)uunissa.

_B1B6497

On uuni-ihmisiä, ja on piirakkaihmisiä. Minä olen niitä molempia. Loppiaisena torpan uunissa valmistui sekalainen kinkku-kasvis-juurespiirakka, jossa oli vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan. Ja hyvääkin siitä tuli.

Viimeisen palan pakkasin matkalaukkuun, kun piti lähteä välillä käymään kaupungissa. Illalla söin piiraan, ihmettelin kaupunkikodin helppoutta (suihkusta tulee kuumaa vettä yms), ja aamuyöllä heräsin siihen että luulin yhä olevani mökillä. Ilmeisesti kolme viikkoa maalla tekee tehtävänsä, ja Helsingissä sitä tuntee olevansa lähestulkoon hotellilomalla. Johon on pakannut piirakkaa ja muita mökkieväitä mukaan.

2 thoughts on “Uuni-ihminen

  1. Voisitko antaa tuon herkullisen näköisen piirakan ohjeen? Upeita kuvia Sinulla, millä objektiivilla kuvaat? Ainakin se on valovoimainen!

  2. Kiitos Tiuku! Kuvaan vähän millä milloinkin, useimmin mökillä käytössä taitaa olla Canonin 24-70 tai 100mm makro. En nyt enää muista, mutta veikkaan että noissa kuvissa on ollut myös salama käytössä kun on kuvattu kuitenkin pimeimmän talven aikaan.

    Tuo piiras on tehty jämä-aineksista, luultavasti joku netistä löydetyn reseptin mukainen rahkapohjainen piirakkataikina alla ja täytteenä… no, kuvasta päätellen ruokakerma-munaseoksessa (2 munaa, purkki ruokakermaa) sekalainen kokonaisuus raejuustoa, kirsikkatomaattia, parsakaalia, jotain kinkku-/naudanlihaleikkelettä, pakastejuureskuutioita, suolaa ja mustapippuria. Niin ja tietty juustoraastetta, jota ei voi koskaan olla liikaa. Missään.
    Piirakat on niin helppojs, kun niihin voi heittää kaiken ylimääräisen :)

Kivaa jos kommentoit!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s