ItseTein Luovuus Näpertely Pihamaa Talvi TeeSeItse Valokuvaus

Jäätynyt saippuakupla

20/01/2016

_B1B6598

Kokeilin puhaltaa saippuakuplia pakkasella jo pari talvea sitten, kun talvikuplista tuli jonkin sortin hitti valokuvaajien keskuudessa. Nyt sain hommattua paremmat valmistusaineet, ja kokeilin touhua uudella tarmolla.

Ehkä -30 asteen pakkasaamu ei ollut paras mahdollinen hetki testailla miten saippuakuplat jäätyvät, mutta ainakin sää oli kirkas ja minulla riittävästi villaa yllä. Niiden ansiosta aamun valokuvailut pihalla olivat ihan piristävä ja raikas elämys…

Näissä kuplissa oli vettä, fairya ja glyserolia. Puhallusputkena toimi mehupilli. Ja jäätyminen kesti p i t k ä ä n. Olipahan aikaa ihmetellä ja kokeilla eri kuvakulmia.

Olin kuitenkin toivonut vähän toisenlaisia kuurankukkia kuplan pintaan, ja mietin tulisiko niitä eri pakkaslukemilla tai kenties aineksien eri mittasuhteilla. Niinpä kokeilin iltapäivällä uudestaan, vähän toisenlaisella saippuakoostumuksella. Jolloin kupla jäätyikin sitten nopeammin kuin kamera ennätti tarkentaa. Ja lopulta koko saippualiuos jäätyi purkkiin, eikä lämmin puhaltelu enää saanut liuosta notkistumaan kupliksi.

Lisäksi kuviot olivat taas ihan erilaisia, eivätkä välttämättä hyvään suuntaan. Itselle uusien kuplien kuuratäplät toivat mieleen homepilkut pilaantuneen ruoan pinnalla. Ei siis sitä reseptiä uudelleen!

Vaan ei haittaa, ihan hienoja tuli saippuakuplista näinkin. Into ei vielä edes lopahtanut tähän touhuun (juuri sopivaa näpertelyä minun makuuni), joten jos viikonloppuna ehdin, testaan vielä vähän eri olosuhteita ja reseptejä.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

  • Vastaus Plantation Boy 21/01/2016 at 01:01

    Siis löytyikö Torpan tytön holleilta -30C. Mahtavaa. Kerropa ainesosat ja tekniikka, jos löydät ratkaisun pakkassaippuakupliin, Itse en ole suoriutunut, jos kohta pakkanen ei ole kai ollut aivan riittävää kokeiluhetkillä. Johtuuko liian etelästä.

  • Vastaus Ilona 23/01/2016 at 06:39

    Kolmeakymppiä on ollut aika paljonkin tämän tammikuun aikana. Reseptejä saippuakupliin löytyy netistä paljonkin, ja jos ihan valokuvausmielessä haluaa kokeilla niin melkein pitää testata eri variaatioita (ilmeisesti koostumuksella on isohko merkitys jäätymistapaan)
    Noissa oli yksi osa vettä, yksi osa fairya ja yksi glyserolia. Ja tosiaan jäätyminen oli hyvin, hyvin hidasta 🙂

  • Jätä vastaus