Ajatuksia Työ

Pidennetty viikon…osa

03/11/2016

puput-ja-kynttila

Kello 00.03 istun Torpan keikkuvan ruokapöydän ääressä ja huokaan helpotuksesta. Olen kaksi myöhäistä iltaa istunut koneen äärellä ja kirjoittanut. Lehtijuttu (joita teen työkseni valokuvaamisen ja monen muun homman lisäksi) oli hankala ja työläs, niin kuin minun aihepiirini usein tuppaavat olemaan. Ja nyt juttu valmistui, lähetin tekstin haastateltavalle tarkastukseen ja tuntui kuin iso paino olisi samalla hetkellä kadonnut hartioilta pois.

Tykkään valtavasti työstäni, oikeastaan kaikesta mitä teen, mutta tällaista toimittajan työ on. Ja kuvaajan (varsinkin kuvankäsittelyvaiheessa). Työt kasaantuvat lähelle deadlinea, kunnes luova flow vihdoin, usein pakon edessä, löytyy ja työ valmistuu. Puuh.

lammas-ja-yopoyta

Lisäksi marraskuun täyteläiseen aikatauluuni ilmestyi yllättävä aukko. Oli tarkoitus lähteä kohta taas Helsinkiin ja sieltä lentäen Lappiin erästä mainoskuvausta varten. Olisin ollut pitkästä aikaa kameran edessä.

Muutama tunti sitten sain tiedon, että projekti viime metreillä peruttiin, ainakin tältä erää. Mutta kas – se tarkoittaa että sain yhtäkkiä kolme lisäpäivää Torpalla! Eipä hirveästi haittaa.

Luvassa siis pidennetty viikko tai viikonloppu tai mikäikinä täällä metsän keskellä. Ehdin kenties tehdä yhdet kuvaukset ennen kuin niiden deadline saa hien nousemaan otsalle. Ja korjata lintulaudan, ja ehkä fiksata tuvan verholaudat takaisin seinään, seitsemän vuoden verhottomuuden jälkeen.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

 • Vastaus Pihla 04/11/2016 at 13:41

  Toivottavasti saat nauttia ylimääräisistä vapaista. 🙂
  Ihanaa, että tuli edes nimeksi lunta. Odotankin jo pimeän tuloa, että saan laitettua ulos ja sisään kynttilät pimeää vastaan. Lumi luo kivan kontrastin pimeälle.
  Mukavaa viikonloppua!

 • Vastaus Ilona 05/11/2016 at 16:25

  Kyllä tuo pienikin lumimäärä tekee ihmeitä! 🙂
  Ja kummasti sitä saa aikansa kulumaan hurjaa vauhtia töiden ja muun haahuilun nimissä, vaikka kalenteriin ilmestyy kaksi ylimääräistä päivää 😮

 • Jätä vastaus