Joulu Näpertely Sisustus Torppa

Mitä jos myöhästyn joulusta?

19/12/2016

adventtikynttila-3-torpan-tytto

Adventtikynttilöiden valaisemassa satumetsässä meinasi syttyä tulipalo, kun valkoinen puu (mustikanvarpu) vähän kellahti ja syttyi latvasta palamaan. Suurempaa vahinkoa ei sattunut, mutta se oli taas hyvä muistutus itselle ja ehkä muillekin: tällaiset kynttiläasetelmat ovat kauniita katsella, mutta ei suositeltavia oikeaan kynttiläkäyttöön. Paloturvallisuus on kuitenkin tärkeämpi seikka kuin esteettiset asetelmat, joihin kuuluu paljon kuivia, palavia materiaaleja.

Eilen oli jo neljäs adventti. Tarkoittaen, että neljä viikkoa joulunalusaikaa on kulunut ja minä en ole saanut mitään joulujuttusia valmiiksi. Lahjat on suunnilleen hankittu sentään, mutta kuusi on yhä metsässä, koristeet kaapissa ja herkut leipomatta.

adventtikynttila-torpan-tytto

Eilen palasin taas maalle. Tälle viikolle latasin ymmärrettävästi sitten enemmän kaikkia odotuksia: tunnelmoisin mökkiä ja tähtitaivasta, kynttilöitä ja koristeita, tuoksuttelen kuusen havuja ja ihailen lumisia maisemia. Ehkä vierailisin uudelleen löytöeläintalossa rapsuttelemassa kissoja. Mutta koska asiat eivät mene niin kuin suunnittelee, tästä viikosta tuleekin ehkä ihan erilainen. Läheisen joutuminen sairaalaan yms. Mutta nyt mennään sitten tällä toisenlaisella aikataululla ja edetään sen mukaan.

Joulun, siis sen varsinaisen aaton, jälkeen tuntuu ehkä vähän höhlältä vasta aloittaa joulunvietto toden teolla. Siispä muistiksi itselle: yritä hyvä ihminen aloittaa ensi vuonna aikaisemmin, että ehdit kaikkeen tunnelmointiin mukaan!

 

 

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

 • Vastaus Pihla 22/12/2016 at 06:01

  Jouluun kuuluu kai kiire. Töissä tunne, että pitää tämä ja tämä ehtiä ennen tehtyä ja kotona siivous, ruoka, lahjat ja ne kortit. Vaikka tuntuukin ennen joulua ahdistavalta, mutta kun joulun rauha saapuu sydämeen, niitä sitä hiljenee ja antaa itselleen vapautuksen arjesta. 😀 Ihanaa joulua sinulle ja kiitos kauniista blogistasi. Siitäkin jo joulumielen saa heräämään. 🙂

  • Vastaus Ilona 22/12/2016 at 23:59

   Joo, minun perheessäni jouluun on kuulunut myös perinteinen aattopäivän kireys ja lopulta pintaan purskahtava riita, kun järjesteltäviä asioita on liikaa ja joulurauhasta ei ole joulurauhan julistuksen aikaan vielä tietoakaan 🙂 Mutta minulla on sellainen tuntu, että tämä perinne ja moni muukin asia tulee tästedes olemaan eri lailla, ja oma tavoitteeni on luoda seesteisyyttä ja harmoniaa joulun juhlapäiviin pingottamisen ja hikipäässäsiivoamisen sijasta.

   Niin ja kiitos kauniista kommentista! Olen iloinen, että sinä viihdyt blogini parissa ja toivon mukaan jokunen muukin! 🙂 Hyvää ja rauhaisaa joulua, Pihla!!

  Jätä vastaus