Eläimet Kevät

Muurahaiset vastaan Ilona, toisella erätauolla 5-0

26/04/2018

Väliaikatilanne on tämä:

 • Valkopippurin kohdalla muurahaiset epäröivät, mutta lopulta kävelevät yli. Koko asunto sen sijaan haisee tunkkaiselle, nyt muistan miksi en pidä valkopippurista.
 • Piparminttuöljy (no sellainen marketin leivonta-aine, kun aitoa en löytänyt) ei tehoa yhtään. Tuloksena vain rasvainen koti ja melkoinen siivoaminen. Myös paljon rasvaisia kissantassunjälkiä pitkin lattioita.
 • Kokeilematta enää sammutettu kalkki (mitä se on? mistä sitä saa?) sekä maissijauho ja talkki. Kahteen jälkimmäiseen en ainakaan enää usko, kaikkien muiden jauhojen kokeilemisen jälkeen.

Jääkö minulle enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin myrkky?

 1. Säälittää ajaa muurahaisyhdyskunta tuhoon
 2. Mahtaako edes onnistua, kun luultavasti koko kerrostalo sijaitsee muurahaisystävällisellä maaperällä ja talon alla saattaa asua aika monta kaveria lisää.

Elämme jännittäviä aikoja.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

 • Vastaus Mari 27/04/2018 at 03:46

  Oletko kysellyt, onko muilla taloyhtiössä vastaavia ongelmia? Voi olla jo taloyhtiön asia hoitaa asia kuntoon. He varmaan tosin tarttuvat äkkiä tuholaistorjuufirmojen puoleen, ja silloin myrkyt tulevat todennäköisesti vastaan. Kurja juttu! Meillä kaneli on auttanut hevosmuurahaisiin, eli sitä on laitettu paikkaan, josta ovat tulleet sisälle -eivätkä ole sen jälkeen tulleet. Paitsi aina seuraavana vuonna, kun alkaa taas pesänhäätö tai mikälie tapahtuma, kun osa alkaa etsiä uutta asuinsijaa 😊

  • Vastaus Ilona 28/04/2018 at 20:02

   Aiheesta on ollut puhetta, ja tiedänkin että muurahaisia tulee osaan asunnoista keväisin. Myrkky olisi taloyhtiön puolesta ollut tietysti se ensimmäinen vaihtoehto, ja minä halusin kokeilla ensin muita keinoja. Eilen sitten kävin kaupassa, ostin pari myrkkyrasiaa ja kas kummaa – muurahaiset hävisivät saman tien! Enää jokunen yksittäinen vaeltaja jäljellä. Helppo keino, mutta vähän käy surku noita pieniä tyyppejä.

  Jätä vastaus