Joulu Pihamaa Talvi Torppa

Maalaisromantiikkaa pakkasella

27/12/2012

TorpanTytto

Talvi tuli tänä vuonna aikaisin. Siis se todellinen talvi, jolloin lunta on polveen saakka ja pakkasta enemmän kuin -20.
Se tietää pitkää talven sietämistä myös tälle Torpan tytölle: mökille ei voikaan lähteä noin vain, kevyellä varustuksella pariksi yöksi. Se ensimmäinen pari yötä kun kuitenkin kuluu lämmittämiseen niin, että sen jälkeen torpassa ehkä jo tarkenee asua mukavasti.

Maisema on kuin postikortista, kynttilät loistavat mökin ikkunoilla, tiaiset ja närhet käyvät sopuisasti lintulaudalla ruokailemassa. Mutta käytännössä joululoma on vähän vähemmän maalaisromanttista: polttopuut ovat vähissä, mökin lattialle kerääntyy puiden mukana roskaa ja sahanpurua, kurkku on käheä kylmästä ja sisällä tarkenee toppahousuissa ja uunin ääressä nököttäen.

Ahkeralla lämmittämisellä mökki olisi varmasti jo asuttavassa kunnossa, mutta nyt kun käyn mökillä vain kerran päivässä vähän puuhailemassa, lämpötila ei jaksa nousta yli +15 asteen. Odottelen lauhempia säitä.

 

.

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

Jätä vastaus