ItseTein Joulu Keittiö Luovuus Näpertely Ruoka TeeSeItse

Piparimania

27/12/2017

Sokerikuorrutus

Pakastimessa kuusi kiloa piparkakkutaikinaa, joka pitäisi paistaa ennen joulua. Miten tässä näin kävi?

Piparkakut 2

Koristellut piparit ovat olleet minun signature-juttuni jokusen vuoden ajan joulun alla. Kuten äitini asian tiivisti: ”Ilona on aina tykännyt näpertelystä.” Lause on tosi, ja todellakin olen aina tykännyt. Nyt kun olen pikku hiljaa löytänyt taas niitä asioita mistä oikeasti nautin ja tykkään, näpertely pikku detaljien parissa ja niihin uppoutuminen tuntikausiksi on vaan yksi niitä. Tärkeitä.

Gingerbread animals

Kai se sitten puhdistaa ja meditoi minun mieltäni, että yhtenäkin yönä havahduin siihen että jalkoja vähän särkee. Ei ehkä ihme että särki, kun olin viimeiset 3,5 tuntia seissyt kumartuneena tiskipöydän ääreen pursottamaan pikeeriä pipareihin. Suurempi ihme oli, että selkä ei ollut kipeä vaikka työskentelyasento oli vähän kehnonlainen.

Gingerbread forest

Pieneen piperrykseen saa kulumaan ihan mahdottomasti aikaa. Ja koska olen vähän Cheek-henkisesti aina itseäni kohtaan kovin vaativa ja parempaan pyrkivä tapaus, ensi vuonna luultavasti yritän taas oppia tekemään kauniimpaa pikeeripursotusjälkeä. Onneksi se on sitten vasta vuoden päästä…

Piparkakkumetsa

Niin ja taikinan ostan aina valmiina kaupan pakastealtaasta. Enkä koe siitä edes huonoa omaatuntoa – ja miksi pitäisikään. Joulunakin saa jossain kohtaa vähän oikoa latua suoremmaksi.

Pikeeri

Saatat pitää myös

Ei kommentteja

 • Vastaus Nora 27/12/2017 at 09:53

  Siis vau! En ole koskaan nähnyt noin hienoja pipareita!! 😀

  • Vastaus Ilona 27/12/2017 at 10:17

   Aww kiitos Nora 🙂 Mä olen joskus tuonut ulkomailta semmosia joulumarkkina-piparkakkuja, siis mitä myyvät Euroopassa joulutoreilla. Niissä on niin huikean hienoa pientä piperrystä, että itse vaan haaveilen… Mutta ehkä jonain päivänä, kunhan löydän sellaisen pursotuspussin mihin saa riittävän pienen reiän (tai kunhan omat taidot kehittyy 😀 )
   Mutta btw, klikkasin sinun blogiisi juuri. Luin esittelyn: ”–Yhtenä päivänä joogaan vihersmoothien kanssa, toisena herkuttelen sipsipussi vasemmassa ja viinilasi oikeassa kädessä–” ja muistin, että mulla onkin kaapissa avattu sipsipussi! Aamiaismenu taisi vaihtua nyt lennosta 🙂 🙂

 • Vastaus Piia / La La Lilja 27/12/2017 at 10:15

  Aivan hurmaavia pipareita <3

  • Vastaus Ilona 27/12/2017 at 10:18

   Voi kiitos Piia! 🙂 Tykkään tehdä noita, mutta en juurikaan itse syö. Joulutortut on mun suurempi heikkous 🙂

  Jätä vastaus